KEPUTUSAN TERKINI

Tuesday, November 10, 2009

Bila Serius Menutup Aurat


Macamana wanita berburka makan?

Burka full face. Bagi aku agak bongok pasal tak ada pun nabi suruh tutup muka macamni. Tapi kalau kamu tutup muka jugak macamana nak makan eh? Pernah korang wonder tak? Aku pernah nampak benda yang sama macam video ni masa pergi KFC a few weeks back. Memula aku memang macam "WTF STRUGGLE SIAL". Lama-lama aku realised that sometimes people's are just too serious about "menjaga aurat" to be practical. Sigh. Btw.. minah yang aku jumpa di KFC tu makan cover mulut. Suami dia pakai seluar pendek. Bagus lah tu. Bagus la sangat. Isteri struggle nak makan ayam engkau nampak lutut buat tak nampak je. good advertisement for muslims there my son!




5 comments:

pungkokbusuk said...

selalu aku nampak org arab cam tu..kay klcc belambak..yg laki pakai seluar pendek..yang pompuan tutup habis..bodoh punya arab...dah la badan gemuk

captain sabrina said...

excuse me..
duhh.bongok gile?
memang laa takde nabi yg suruh org tutup muke mcm tuh, tapi mmg org yg tutup muke macam tuh diharuskan dlm Islam okeh.
incase if u don't know,
wanita yg berburqa slalunye sebab diorng ni terlalu cntek smpai bole menimbulkan
fitnah klaw ditatap oleh orng ramai.
i dunno.
u figure it out.
ustad aku yg ckp.
i was just blog hopping

stellar said...

Peace!
Mazhab berbeza, dan aurat lelaki dan perempuan pun berbeza (Lelaki arab mungkin boleh nampakkan lutut dia etc). Kadang-kadang orang pandai kutuk.

Elok jugak dia pakai macam tue kan, dari terdedah pastu jadi mangsa. Nice!

Syafiq said...

Salam...

Bro, x cool la kalau ckp bongok. mereka buat ikut mazhab yg mereka anuti...

n lagi satu, nabi suruh tutup aurat cuma pentafsiran tutup aurat tu berbeza ikut mazhab..

mazhab shafie sndiri ade dua pndapat kuat -

1) tutup seluruh badan kecuali mata(berburka la tu) n

2) tutup semua kcuali muka n tpk tangan...

kat mesia ni ramai ikut pndapat kedua...

tang suar pendek camtu gak...ade khilaf..ade mazhab kate bwah lutut still xaurat n ade yg kate lutut dh aurat...

pesan gua, kalu nk post entri yg ade kaitan ngan agama, gua harap bro rujuk mane2 dulu..jgn main tulis jer k...

care terbaik gua rase, baik lu potong ayat atas skali tu or pdam jer entri ni...

serius bro, gua xmarah, gua cuma pesan..:D

crystalights said...

biarla dier nak tutup aurat (tu kan wajib).

Post a Comment